Okusni mesni recepti

Nazaj na seznam receptov

Natrgana svinjina

Sestavine:

  • 1,5 kg svinjske plečke (brez kosti)
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 čajna žlička česnovega prahu
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 1/2 čajne žličke suhe gorčice
  • 1/2 čajne žličke suhega timijana
  • 1/2 čajne žličke suhega rožmarina
  • 1/4 čajne žličke kajenskega popra (po želji)
  • 1 skodelica goveje juhe ali vode

Postopek:

Meso operite in ga osušite s papirnatimi brisačami. V majhni skledi zmešajte sol, česnov prah, papriko v prahu, črni poper, suho gorčico, suhi timijan, suhi rožmarin in kajenski poper. Meso enakomerno natrite s to mešanico začimb po vseh straneh mesa. Pustite, da se meso marinira vsaj eno uro, najbolje čez noč v hladilniku, da se okusi dobro prepletejo. Pečico segrejte na 160°C. Meso položite v velik pekač in dodajte govejo juho ali vodo, da bo meso sočno med pečenjem. Pokrijte pekač s folijo in pecite svinjsko meso v pečici približno 3-4 ure, dokler se meso ne zmehča in enostavno trga z vilicami. Ko je meso pečeno in mehko, ga vzemite iz pečice in pustite počivati nekaj minut. Meso natrgajte s pomočjo dveh vilic na majhne koščke ali trakove. Po želji lahko za dodatno sočnost dodate omako, ki je nastala med pečenjem. Natrgano svinjino uporabite za pripravo sendvičev, tortilj, tacosov ali kot glavno jed s krompirjem, zelenjavo ali solato.

Uživajte v pripravi in dober tek!


Na seznam receptov